ŠIBENIK – Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 08.11.2021. - Vrijeme čitanja: 3min

19. mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održat će se od 25. do 28. studenog ove godine u Amadria Park Hotelu Ivan u Šibeniku, najavljuju organizatori Dubrovnik Sun d.o.o.

Također, u sklopu manifestacije održat će se i 4. Hrvatski ruralni parlament HMRR (Hrvatska mreža za ruralni razvoj).

“Nakon 20 godina odlučili smo sajam preseliti iz Dubrovnika u Šibenik. Očekujemo veliki interes s obzirom da je Šibenik prometno povezaniji i bliže je”, istaknuo je Vedran Kraljević, voditelj sajma dodavši kako će izlagači biti iz svih županija – prenosi agroklub.com

Obrazac za prijavu za sajam, registraciju za sudjelovanje te rezervaciju smještaja možete pronaći na POVEZNICI.

 

Prijava je moguća do 18. studenog: potrebna dokumentacija u nastavku

Za sudjelovanje na sajmu potrebno je imati svu potrebnu zakonsku dokumentaciju (registracija tvrtke itd.) i postupati u skladu sa zakonima i propisima Republike Hrvatske.

Za sajam potrebno je imati sljedeće dokumente:

  • prijavnicu za sudjelovanje,
  • presliku rješenja o upisu u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla,
  • Upisnik objekta odobrenih pod posebnim uvjetima ili Upisnik odobrenih objekata te pripadajući izvod ovisno o vrsti hrane.

Subjekti koji nisu upisani u odgovarajuće upisnike, a žele sudjelovati na sajmu trebaju uputiti zahtjev Ministarstvu poljoprivrede (www.mps.hr) i dostaviti ga uz prijavu (odnosi se na izlagače koji izlažu proizvode životinjskog podrijetla).

Nadalje, organizatori mole sve sudionike koji će se predstaviti sa svojim proizvodima (vina i alkoholna pića) s obvezom posjedovanja Prijave za upis u registar trošarinskih obveznika da ishode odobrenja za prigodnu prodaju navedenih proizvoda kod Carinarnice Šibenik.

Prijave pristigle nakon 18. studenog 2021. neće se prihvatiti.

.
Izlagači se sami brinu o dekoraciji izložbenog prostora i moraju imati Covid potvrde

“Izlagači se sami brinu o dekoraciji svojega izložbenog prostora te trebaju osigurati prekrivače za svoj izložbeni prostor preko noći, produžne kablove, male rashladne uređaje za lako pokvarljive namirnice (mliječne proizvode…), i slično”, ističu.

Inače, ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Hrvatskoj u području ekološke, tradicijske poljoprivrede i zelenog poduzetništva.

.
U travnju 2005. sa sajma je pokrenuta i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije “GMO free” županijom

“Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje novim proizvodima, podizanju kvalitete nastupa izlagača te podizanju kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda”, naglašavaju iz Dubrovnik Sun d.o.o.

Ovogodišnja manifestacije održat će se sukladno svim propisanim protuepidemijskim mjerama u trenutku održavanja, te uz suglasnost Stožera Civilne zaštite. Ono najvažnije, na sajmu će se moći biti samo uz posjedovanje EU digitalne Covid potvrde.

Suorganizatori događanja su Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik, Hrvatska gospodarska komora – Šibenik, Hrvatska gospodarske komora – Dubrovnik, a partner sajma je Hrvatska mreža za ruralni razvoj.

Više detalja o sajmu možete pronaći na POVEZNICI.

 

__________
Izvor: agroklub.com
Naslovna fotografija: Pixabay.