UNIJE – ”Tjedan sunca i soli (vode)” u sklopu Unijskog ljetnog festivala

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 25.07.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

”Tjedan sunca i soli (vode)” počinje u utorak, 27. srpnja, okruglim stolom ”Sunce i voda na Unijama” koji će se moći pratiti online putem Google Teams poveznice

”Tjedan sunca i soli (vode)” održava se u sklopu Unijskog ljetnog festivala i INSULAE projekta.

Projekt INSULAE, punog naziva ”Maksimiziranje utjecaja inovativnih energetskih pristupa na otocima EU” provodi se od 2019. godine kao nastavak na postojeće djelovanje Primorsko-goranske županije i Regionalne energetske agencije Kvarner u okviru inicijative “Otok Unije – samoodrživi otok”, s ciljem postizanja energetske neovisnosti otoka tijekom cijele godine.

.
OKRUGLI STOL ”SUNCE I VODA NA UNIJAMA” (26.07. u 10.00)

U utorak, 26. srpnja, od 10.00 do 12.00 sati u prostoru iznad trgovine održava se okrugli stol ”Sunce i voda na Unijama” na kojem će sudionici moći saznati sve što ih zanima o statusu solarne elektrane na Unijama te desalinizatoru i sustavu vodovoda i odvodnje.

U okruglom stolu sudjelovat će predstavnici HEP-a i predstavnici Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj d.o.o..

Okrugli stol moći će se pratiti i online klikom na POVEZNICU.

.
PREDSTAVLJANJE EKO SLIKOVNICE ”PČELICA NENICA” (26.07. u 16.00)

Eko slikovnicu ”Pčelica Nenica” će istog dana u prostoru iznad trgovine u 16.00 sati predstaviti REGEA – Regionalna Energetska Agencija Kvarner.

.

PREDAVANJE ”PREDSTAVLJANJE ENERGETSKIH ZAJEDNICA” (27.07. u 19.00)

U srijedu, 27. srpnja, u 19.00 sati u Barabar-u bit će održano predavanje ”Predstavljanje energetskih zajednica” koje će održati tvrtka Ericson Nikola Tesla.

Isto će se moći pratiti putem online eventa na Microsoft Teams-u,a poveznica će biti objavljena na FB stranici.

.
PREDAVANJE ”DOBRE PRIČE S OTOKA” (28.07. u 18.00)

U četvrtak, 28. srpnja, u Barabar-u će se održati predavanje ”Dobre priče s otoka” koje će voditi predstavnici FSB Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, ujedno i partnera na INSULAE projektu.

Više informacijama o ovotjednim i drugim događanjima u sklopu ljetnog programa Unijskog ljetnog festivala pronađite na službenoj FB stranici.

___________
Autorica: Paula Bolfan
Izvor: Unijski ljetni festival
Naslovna fotografija: Unijski ljetni festival