UŠTEDI ENERGIJU
September 14, 2022

VODICE - Konferencija „Okolišne procjene i Europski zeleni plan ’22“

U ime Hrvatske udruge stručnjaka zaštite prirode i okoliša (HUSZPO) organizira se europska i regionalna konferencija „Okolišne procjene i Europski zeleni plan ’22“

Konferencija „Okolišne procjene i Europski zeleni plan ’22“ , koja će se održati u Vodicama, Hrvatska, u hotelu Olympia, od 14. do 17. rujna 2022. godine, pod pokroviteljstvom je Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU - prenosi huszpo-konferencija.com

 

Okolišne procjene i Europski zeleni plan ’22

Sve četiri dosadašnje regionalne konferencije (2013., 2015., 2017., 2019.) o procjeni utjecaja na okoliš bile su iznimno uspješne. Na svakoj je predstavljeno više od 100 stručnih radova i održano nekoliko okruglih stolova različite tematike.

Svakoj konferenciji je prisustvovalo više od 300 profesionalaca, znanstvenika, predstavnika upravnih tijela, predstavnika lokalne i područne samouprave, nevladinih organizacija, stručnjaka za odnose s javnošću, predstavnika medija te investitora iz Hrvatske, zemalja regije i šire.

S namjerom dodatnog podizanja kvalitete i dosega konferencije putem sudjelovanja stručnjaka iz čitave Europe, konferenciju 2022. organizira se i kao europsku konferenciju o ovoj tematici, stavljajući je istovremeno u kontekst Europskog zelenog plana.

Pitanja koja se otvaraju u području okolišne procjene u regiji (s nekoliko zemalja – kandidata za pristup EU) slična su onima u ostalim zemljama Europe. Otvorenim dijalogom teži se povećanju razumijevanja izazova koji se pojavljuju u okolišnim postupcima i zajedničkom istraživanju mogućnosti rješenja.

Tematskim okvirom konferencije želi se podržati Europski zeleni plan kao središnju strategiju EU za rast kroz temeljnu preobrazbu gospodarstva i društva. Glavni naglasak konferencije stavlja se na traženje rješenja za klimatske promjene i gubitak bioraznolikosti u okvirima okolišnih procjena kao nužnih alata za smanjenje ranjivosti i povećanje otpornosti ekosustava, te održanje ekološke mreže Natura 2000.

Konferencija je postala platforma za dogovaranje suradnje i razmjenu iskustava među stručnjacima iz različitih zemalja, program možete pronaći na POVEZNICI.

Maja Pokrovac, direktorica OIEH, strateškog partnera Pokreta Otoka, sudjelovat će na panelu „Europski zeleni plan – implikacije za procese donošenja odluka".

__________
Izvor: huszpo-konferencija.com
Naslovna fotografija: Pixabay

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram