WEBINAR – Grow Green projekt: Prirodna rješenja za velike gradove

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 20.09.2021. - Vrijeme čitanja: 2min

Gradovi Manchester, Valencia, Wroclaw i Campinas prezentirat će iskustva i znanja koje su stekli implementirajući projekte temeljene na prirodnim rješenjima

Webinar će se održati u utorak, 26. listopada, od 15 do 17 sati, a pristupiti je moguće prijavom na poveznicu.

Fokus projekta je razvitak i implementacija rješenja velikih gradskih središta na principu NBS – Nature Based Solutions (princip rješenja temeljenih na prirodi). Glavni partneri su gradovi Manchester (UK), Valencia (Španjolska), Wroclaw (Poljska) i Wuhan (Kina), koji su već dizajnirali i implementirali rješenja temeljena na prirodi, a prate ih gradovi s pilot projektima:  Zadar, Brest (Francuska) i Modena (Italija).

.
Više o projektu

Cilj GrowGreen projekta je stvoriti gradove prilagodljive na klimatske promjene i vodne izazove, zdrave za život, što se postiže ulaganjem u rješenja temeljena na prirodi (NBS – Nature Based Solutions). Uvođenje prirodnih elemenata u urbano životno okruženje poboljšava kvalitetu života svih građana i pomaže gospodarskom i poduzetničkom napretku. Visokokvalitetne zelene površine i odvodni putovi predstavljaju inovativna i inspirativna rješenja za velike urbane izazove poput poplava, toplinskih udara, suša, loše kvalitete zraka i nezaposlenosti te pomažu procvatu biološke raznolikosti.

Ugrađivanjem NBS -a (Nature based solutions = rješenja temeljena na prirodi) u dugoročno gradsko planiranje te razvoj i upravljanje, dostupni zeleni i plavi prostori trajno su obilježje svih urbanih područja svijeta te na dobrobit svih stvaraju sklad između ljudi, gospodarstva i okoliša.

Više o projektu možete saznati na web stranici projekta Grow Green Project.

__________
Autor: Pokret Otoka
Naslovna fotografija: Pixabay.