ZAGREB – „Ljubav na sunce“: Solarne projekcije nagrađivanog filma

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 15.09.2022. - Vrijeme čitanja: 3min

„Ljubav na sunce“: Solarne projekcije nagrađivanog filma u zagrebačkim kvartovima, na javnim površinama

„Ljubav na sunce“ – projekcije će se održati na javnim površinama od 15. do 18. rujna na četiri lokacije u Zagrebu – u središtu grada, u Gornjoj Dubravi, Dugavama i Gajnicama – prenosi ekovjesnik.hr

Na sunčanoj strani, servis Zelene energetske zadruge za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva i Udruga KEK, u sklopu zagrebačkog festivala Artupunktura, a uz podršku Motovun film festivala, organiziraju „Ljubav na sunce“ – kino projekcije nagrađivanog dokumentarnog filma „Ljubav oko svijeta” uz pomoć solarne energije.

 

Festival Artupunktura

U duhu festivala Artupunktura, koji zakutke Zagreba „liječi“ umjetnošću, kroz ovu suradnju atraktivni kulturni sadržaji žele se dovesti i van centra grada – u zagrebačke gradske četvrti, ali i poslati vrlo aktualnu poruku o vrijednosti korištenja solarne energije.

„Cilj nam je film – medij koji svi vole – staviti u službu popularizacije solarne energije, koja je posebno važna uslijed trenutne energetske i klimatske krize“, kažu organizatori.

Prikazivanju filma „Ljubav oko svijeta” prethodit će i prikazivanje kratkog filma „Energija smo mi”. Ovaj film prati građane diljem Europe koji su preuzeli proizvodnju i upravljanje lokalnim energetskim resursima u svoje ruke te tako povećali energetsku sigurnost i kvalitetu života u svojoj lokalnoj zajednici.

U tjednu nakon projekcija, servis Na sunčanoj strani održat će i besplatna predavanja o solarnim elektranama za kućanstva u četvrtima u kojima će se održati projekcije. Više informacija o tome mogu se pratiti na web stranici servisa.

Ulaz na sve projekcije je besplatan i za sudjelovanje se nije potrebno unaprijed prijaviti. Za pravi romantični i kvartovski ugođaj, na projekcije van centra grada građani su pozvani ponijeti i vlastita sjedala, poput najdraže dekice, stolce ili klupice.

 

Raspored projekcija

„Ljubav na sunce“:
.

  • CENTAR: Trg J. J. Strossmayera / 15. rujna / 21:00
  • GORNJA DUBRAVA: Livada u Aleji Blaža Jurišića / 16. rujna / 20:00
  • DUGAVE: Livada uz Ulicu sv. Mateja / 17. rujna / 20:00
  • GAJNICE: Park 101. brigade Hrvatske vojske / 18. rujna / 20:00

 

„Ljubav oko svijeta”Anđela i Davor Rostuhar (Udruga KEK) odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje mogućih odgovora na pitanje

„Što je to ljubav?“. Na putovanju su razgovarali s više od 200 ljudi u preko 30 zemalja na šest kontinenata. Po povratku kući, pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u dokumentarni film i knjigu „Ljubav oko svijeta“. Film i knjiga pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.

„Energija smo mi“ – Zamislite drugačiji energetski sustav u kojem je moć nad proizvodnjom čiste, obnovljive energije u rukama nas, građana. Film „Energija smo mi“ prati pojedince diljem Europe – prijatelje, obitelji, vizionare, koji se suočavaju sa zakonodavnim barijerama i vraćaju proizvodnju energije iz ruku velikih energetskih kompanija u ruke građana.

Film prati energetske zadruge iz različitih europskih zemalja dok utiru put obnovljivoj energiji te zdravijim i financijski stabilnijim lokalnim zajednicama.

 

__________
Izvor: ekovjesnik.hr
Naslovna fotografija: Pixabay