JAVNI POZIV – Hrvatska volontira 2022.

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 30.04.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Pridružite manifestaciji Hrvatska volontira 2022. kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora

Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske organiziraju dvanaestu kampanju Hrvatska volontira – prenosi SMART – udruga za razvoj civilnog društva.

 

Manifestacijom Hrvatska volontira nastoji se potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

 

Kampanja Hrvatska volontira ove će se godine održati od 11. do 14. svibnja.

 

Kome je namjenjena manifestacija?

Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve neprofitne organizacije – organizatori volontiranja, da organiziraju volonterske aktivnosti koje će donijeti dobrobit za zajednicu u kojoj djeluju. Svoje volonterske aktivnosti organizatori volontiranja mogu upisati u online aplikaciju: www.hrvatska.volontira.vcz.hr do 06. svibnja 2022. godine.

Unesene aktivnosti bit će objedinjene i dostupne svim građanima na nacionalnoj razini koji će ih moći pretražiti te se uključiti u volonterske aktivnosti koje ih zanimaju.

Ovim putem pozivamo i potičemo i vas da se i ove godine uključite i popratite ovu nacionalnu manifestaciju te objavite najavu o manifestaciji. Vjerujemo da će se kroz veliki broj organizacija, akcija i volontera te veliki broj svih nas uključenih u manifestaciju prikazati i snaga naših težnji u izgradnji humane i aktivne zajednice.

Više informacija o samoj kampanji, vizualima i Uputama za unos aktivnosti u bazu Hrvatska volontira možete pronaći na poveznici: Volonterski centar Rijeka .

 

__________
Izvor: SMART – udruga za razvoj civilnog drustva
Naslovna fotografija: Pixabay.