UŠTEDI ENERGIJU
December 9, 2022

PAG - Vježbom i smjehom do zdravog duha s udrugom Kissa u Povljani

Veličanstvena ljepota otoka Paga krivac je i neiscrpna inspiracija svim događanjima

Udruga Kissa s otoka Paga organizator je i idejni začetnik brojnih sportskih i plesnih događanja kao što su Pag Summer Outdoor, Kids Run, Say Cheese And Run, Run And taste Island Pag, Fall For Dance Zadar, Travanj-Bura na otoku Pagu te brojnih drugih.

Međutim, vrijeme korone na otoku bilo je iznimno teško te je smanjeni broj članova rezultirao nekim novim sadržajima i idejama te smanjenim tempom rada. Upravo tim novim sadržajima okrenuli su se u Povljani, malom mjestu na otoku Pagu i organizirali vježbanje za treću dob, jedinstven program na otoku.
.

image0.jpeg

.
Odaziv je sve veći, ali ono što je zbilja zanimljivo je osluškivati i prepoznati ideje i mogućnosti koje se otvaraju

Protekle tri godine popriličan broj ljudi doselio je u Povljanu iz kontinentalnih dijelova Hrvatske, Austrije i Njemačke. Upravo je to rezultiralo idejom da se ponudi sadržaj za zimske mjesece. Krenuli su s vježbanjem, a u planu su i novi sadržaji.

Žene koje vježbaju su pokretači ideja te u proteklih par mjeseci uz iznimnu volju i trud pokazuju izvrsne rezultate na treninzima koji su ujedno i prekrasna druženja puna smijeha i pozitivne energije.

Većina članica je iz Zagreba, ali neke od njih su i pokretačice i motivatorice iz Povljane.

.
Tim za vježbanje, smijeh i veselje

Sandra Škoda ima multiplu sklerozu, ali ne propušta niti jedan trening. Njen komentar je da bolest ne sprječava u vježbanju, nego upravo suprotno - vježbanje itekako pomaže!

Marina Vučkovac aktivna je članica udruge Kissa. Hodanje, teretana i treninzi udruge Kissa njen su tjedni raspored. Dvije godine živi na relaciji Povljana - Njemačka. Njen moto za vježbu je ''Godine su samo broj''.

Branka obožava čitanje, sport i hodanje. Kaže: ''U zdravom tijelu zdrav duh!''.

Jadranka je doselila iz Zagreba doselila u Povljanu 2003. godine. Zagreb je zamijenila morem, slikanjem, mirom i tišinom te našim treninzima pozitive dva puta tjedno.

I ostale su članice velik dio malog pokreta vježbanja, druženja i pozitivne energije, a Općini Povljana zahvaljuju na podršci i odličnoj suradnji.

Povljanke Kissice poručuju: ''Budite aktivni!''.

_______________
Izvor: Udruga Kissa
Naslovna fotografija: Petr from Pixabay

Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 
Zajedno čuvamo okoliš – sufinancirano sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

NEWSLETTER

Klikom na gumb dajete suglasnost za primanje novosti Pokreta Otoka te se slažete s politikom privatnosti.
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram