UGLJAN – Premijera filma “Tromo oko otoka”

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 04.08.2022. - Vrijeme čitanja: 2min

Na glavnom trgu u Kukljici premijerno će se prikazati film “Tromo oko otoka” koji je snimila mlada ekipa entuzijasta

Na glavnom trgu u Kukljici, u četvrtak, 4. kolovoza u 20 sati premijerno će se prikazati film “Tromo oko otoka” – prenosi nasiskolji.hr

 

“Tromo oko otoka”

Mlada ekipa entuzijasta počela je snimati film 2020. godine. Oduvijek su vjerovali da postoji priča koja se može pretvoriti u film o Ugljanu, od Kukljice do Tvrđave sv. Mihovila.

Redatelj Josip Gojević želio je filmom i crno-bijelim kadrovima, u kojima glume Mara Nola – Vila, Damir Klemenić – Perun, Josip Gojević – Miško, dočarati predivnu i mističnu prirodu otoka Ugljana. Istraživali su vrhove, tajne uvale i mocire.

Film dočarava uspon od mula do tvrđave u trenutku kad se nisu koristili GPS navigacija, kvalitetne cipele ili druga moderna pomagala. Snimali su i različite zvukove Ugljana: valove, galebove, zrikavce, zvuk broda i slično. Za unikatnu atmosferu sa statičnim, izračunatim kadrovima bila je zadužena Lucija Ćurković i njezina precizna kamera.

Redatelj Josip Gojević završio je kazališnu glumu u Dublinu, na Gaiety school of acting, a na Ugljanu ljetuje već gotovo 15 godina. S obzirom na to da osjeća jaku povezanost s mistikom otoka, ne čudi da će se premijera filma “Tromo oko otoka” održati u Kukljici, u mjestu gdje su i počeli snimati.

U sklopu premijere, prije i nakon filma, nastupit će bend MIX, bit će postavljeni štandovi s majicama, razglednicama i brošurama koje su kreirali i dizajnirali mladi umjetnici.

 

__________
Izvor: nasiskolji.hr
Naslovna fotografija: Andrina Luić