VIR – 10. jubilarni Vir fest

Objavio: mirna.dalic@islandmovement.eu - 03.08.2022. - Vrijeme čitanja: 3min

Vir Fest je najpoznatije pjevačko natjecanje za mlade koje organizira umjetnički direktor Zdenko Sarađen

U srijedu će od 21 sati na virskoj rivi nastupiti najmanje 14 ili 15 mladih pjevača amatera na 10. jubilarnom Vir festu. Program počinje u 21.00 na virskoj rivi.

 

Festival mladih Vir Fest

Vir Fest će ponuditi sve ono što festival inače godinama krasi: glazbeno-scenski spektakl, scenska pirotehnika, glazbeno nadarena mladost i top bend u pratnji. To je recept direktora Sarađena s kojim je dosad ispisao devet uspješnih i prepoznatljivih festivalskih priča.

– Rasli smo iz godine u godinu, pa mogu kazati kako smo prije tri godine dosegli scenski i glazbeni vrhunac kojeg je prepoznala i publika. Bilo je sjajno. Sličan program odradit ćemo u srijedu na jubilarcu – kaže Sarađen. Dosad je prijavljeno petnaestero izvođača: Lovre Buća (pjesma Marina), Viktor Zigić (Lutka), Paola Rokić (Sasvim sigurna), Zlata Jurišić (Cesarica), Mirjana Govorčin (Više nisam tvoja), Paula Kostelac (Gimme! Gimme! Gimme!), Marjela Pavlica (Hallelujah), Ana Bertić (Kolačići), Domina Plosnić (Moj lipi anđele), Marina Muštra (Galeb i ja), Paola Jurkić, Nina Vujević (Hot Stuff), Paola & Mirjana (Ja sam vlak), Stela Radošević (Prva djevojka) i Mia Bobić (The Best).

Mladi pjevači i pjevačice borit će se za naklonost žirija i publike. Na kraju Vir festa će se dijeliti osam nagrada. Po tri najbolja izvođača nagradit će publika i žiri. Posebno će se nagraditi najuspješniji scenski nastup. Prvi put nagradu će dobiti najbolji debitant.

– Kako imamo izvođače koji su već nastupali na Vir festu, odluči smo povodom jubileja ustanoviti nagradu za debitanta. Dakle, ove godine dijelimo čak osam nagradu umjesto dosadašnjih pet. Očekujem puno gledalište i vrhunsku zabavu – poziva Sarađen Virane i brojne goste otoka na druženje u srijedu 3. kolovoza na virskoj rivi. Za dobru zabavu i još bolji zvuk pobrinut će se zadarska grupa Prvi plan. Tradicionalni festival mladih pjevača amatera od 11 do 19 godina organizira glazbena Udruga Melodija. Domaćin je destinacijska menadžment kompanija Vir turizam uz pokroviteljstvo Općine Vir.

.
OKVIR: NASTUPA UKRAJINSKA PJEVAČICA MARIANNA ILKIV

Vir fest uobičajeno počinje nastupom gosta iznenađenja, uglavnom pjevača ili pjevačice iz Zadra i okolice. Ovaj put gost iznenađenja ne dolazi iz Dalmacije, pa čak ni iz Hrvatske. A nije ni gost, nego je gošća.

– Pjevat će ukrajinska glazbenica Marianna Ilkiv, osnivačica škole umjetnosti u Lavovu. Marianna je inače domoljubna pjevačica i kantautorica, a njezinu školu pohađa 150 učenika na četiri različite lokacije – kaže direktor Sarađen predstavljajući program jubilarnog Vir festa. Uz Mariannu Ilkiv nastupit će još njezini nećaci Yuriv i Dmytro koji će pjevati The Lazy Song Bruna Marsa.

 

__________
Autor: Krešimir Škrabić – Virski list
Naslovna fotografija: Krešimir Škrabić – Virski list