Pozivaju se svi zainteresirani građani da sudjeluju na tribinama i aktivno se uključe u temu gospodarenja otpadom na otoku. Tribine se održavaju tijekom ožujka u Milni, na Bolu i Sutivanu.

 

Gotovo deset godina od pripreme i implementacije prve verzije projekta Zeleni Brač, niza aktivnosti i primjera dobre prakse, u 2023. godini nastavlja se provedba edukativnih i informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom na Braču.

Ovog puta, pojedinačne projekte provode Grad Supetar, općine Milna, Bol i Sutivan, a sve započinju s organizacijom tribina za građane. Tribine će se održati sljedećom dinamikom:

SUTIVAN – 15.3.2023. (srijeda) u 18h – Narodna knjižnica Antonio Rendić Ivanović
MILNA – 16.3.2023. (četvrtak) u 18h – Knjižnica Osnovne škole Milna
BOL – 23.3.2023. (četvrtak) u 18h – Centar za kulturu Bol

Pozivaju se svi zainteresirani građani da sudjeluju na tribini i aktivno se uključe u temu gospodarenja otpadom na otoku. Pitanja mogu postaviti i anonimno, putem ovog obrasca, a sudionici tribina će na njih nastojati dati odgovore tijekom same tribine.

 

 

Informiranje i edukacija otočana o gospodarenju otpadom

I u ovom ciklusu projekta Zeleni Brač, sufinanciranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, cilj je izravno dosegnuti ciljane skupine – mještane navedenih općina i grada, informirajući ih i educirajući o načinu gospodarenja otpadom na otoku i u njihovim naseljima, ali i o poželjnim životnim navikama u kontekstu produkcije i zbrinjavanja otpada, dugoročno mijenjajući način na koji se otpad percipira što vodi ka smanjenoj proizvodnji, a povećanoj količini recikliranog otpada.

Otočani se i dalje mogu informirati o svim temama, pravima, ali i obavezama povezanim uz gospodarenje otpadom na otoku putem internet stranice projekta, na adresi www.zelenibrac.eu, gdje postoji već značajna baza savjeta i preporuka, kao i primjera dobre prakse s otoka i šire.

Još jednom, Bračani koriste sve prilike i natječaje kojima mogu nastaviti financirati slične projekte i kontinuirano ulagati u informiranje otočana, kao i usvajanje pozitivnih životnih navika povezanih s gospodarenjem otpadom.

 

 

 

______________

Autor: dalmacijadanas.hr

Fotografija: dalmacijadanas.hr/Pixabay